welkom@simoniscollection.nl
welkom@simoniscollection.nl

Update vorderingen; Stadshotel Geertruidenberg

Kantoor; de 1e ruimte in het voormalige stadhuis die zo goed als klaar is als kantoorruimte van Stadshotel Geertruidenberg. We hebben van deze ruimte bewust geen hotelkamer gemaakt zodat het altijd te bezoeken is voor stadswandelingen en bezichtiging.

Op #32 is weer een deur. Heeeeeel vroeger was hier ook een deur (heel logische plek want losstaand gebouw ook) en die is nu (en ja mét vergunning voor iedereen die dat gaandeweg al vroeg) terug gebracht met een prachtige deur er in! Dit wordt ook de kamer die toegankelijk zal zijn voor minder valide mensen straks!

Was de vorige update deze ruimte nog de werkplaats, nu klaar om hotelkamer te worden, dit is de kamer Willemijns domein!

De badkamers zijn bijna allemaal klaar. Op de foto degene in de kamer Ambachtsman Simonis’ Atelier

En als u denkt, wat is het stil rondom de Schattelijn. Dat klopt! We lopen daar een zeer intensief en lang traject rondom de vergunningen en herbestemming. De Rijksdienst heeft al uitgebreid geadviseerd, de commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente ook, evenals de Omgevinsgdienst. Achter de schermen gebeurt van alles. Afgelopen week bijvoorbeeld was Willem weer met architect Lukas Ruijs bij de gemeente om eea te bespreken!

En dan foto van Bas Zijlmans die we hebben geïnterviewd voor onze presentatie film van het hotel en online training voor onze teamleden zodat ze de geschiedenis uit 1e hand leren.

Planning en vooruitzicht

We blijven vasthouden aan onze planning en kijken uit naar belangrijke datums:

  • Vanaf 9 september: Het is zover! Vanaf deze datum kunnen jullie daadwerkelijk genieten van een overnachting in ons prachtig gerenoveerde hotel. We kijken ernaar uit om jullie als onze gasten te verwelkomen. Boeken is al mogelijk!

  • Op 13 september: Is de officiële opening van Stadshotel Geertruidenberg en start het monumentenweekend (het hele weekend is het hotel te bezichtigen).

Met veel liefde, mede namens Willem, Dieuwke

Wie zijn wij?

Wij, Willem en Dieuwke, zijn de mensen achter Simonis Collection in wording. Wij hebben samen eerder al in Hooge Zwaluwe een kerk (sinds 2015 Onze Kerk) en een raadhuis (sinds 2021 Ons Oude Raadhuis) herbestemd, beide uit de 2e helft van de 19e eeuw. We hebben in de jaren ontdekt dat er twee dingen de kern van ons en van onze bedrijven is geworden en dat is;

  • De mens
  • Het erfgoed

We vinden het fantastisch om een plaats te zijn voor mensen om verbinding te ervaren, te genieten, maar ook om te ontwikkelen en te groeien. We vinden het evenzo fantastisch om erfgoed een nieuw leven te geven door kansen te zien, aan te kopen, her te bestemmen en te exploiteren.

Toevallig combineren we dit alles in horeca concepten in deze gebouwen. Verbinding met de mens en het erfgoed.