welkom@simoniscollection.nl
welkom@simoniscollection.nl

Update vorderingen; Stadshotel Geertruidenberg

De april update van de verbouwing van het stadhuis naar Stadshotel Geertruidenberg. Elke week wordt het een beetje mooier en komen we een beetje dichterbij…

ALLEREERST het grootste nieuws, vanaf volgende week op Koningsdag, zijn de kamers boekbaar (vanaf 9-9). Hou deze nieuwsbrief en de socials in de gaten zodat je de 1e bent die kan reserveren.

Inmiddels zijn de bedden ook besteld, fantastische zachte bedden van een gaaf bedrijf die al heel lang heerlijke bedden maakt, maar nog vrij nieuw is in de hotelmarkt. Het zijn softline bedden van de firma Maxtras. We hebben hun bedden ontdekt toen we zelf logeerden in een hotel in Nijmegen. We zijn op zoek gegaan, nog een paar keer gelegen, in de fabriek in Wijchen gezien hoe ze gemaakt worden van hoge kwaliteit en dus nu ook besteld.

Dan weer wat mooie foto’s van de voortgang!

Op deze foto’s zie je de prachtige secco kamer. Natuurlijk is in die kamer het voornaamste; behoud van monumentale waarde ervan én toegankelijk houden voor publiek. Daarom hebben we besloten dat het een kantoor wordt en geen hotelkamer.

Een kantoor waar de stadsgidsen met bezoekers altijd doorheen mogen lopen, dat kan niet in een hotelkamer. Er was een (lelijke) houten bekisting rondom de kozijnen, toen de mannen die verwijderden, kwam er een schitterend (weliswaar scheef) kozijn tevoorschijn. Vele malen mooier….

Op deze foto’s zie je de kamer die naar prinses Alexia vernoemd wordt; Alexia’s zolderkamer. De kamer is net zo’n eigentijdse unieke schoonheid als haar naamgever. De oude balken in beeld, het uitzicht op de mooie historische markt én het doorkijkje naar de andere zolderkamer. Deze kamers zijn samen te boeken en dan is het doorkijkje dus open, maar kan ook afgesloten zijn en dan zijn het natuurlijk 2 losse kamers!

Zoals steeds tijdens de verbouwing lopen we op #38 voor op de rest van de verbouwing (vanwege eerdere vergunningverlening in dat deel). Hier zie je Willem jr en Basson behangen. Dan wordt het ineens een stuk meer ‘echt’ en lijkt het steeds meer op een hotelkamer (een héle grote, want dit deel op de foto is alleen het leefgedeelte, er is ook een aparte slaapkamer aan de achterkant) waar je rustig een paar weken vakantie kan houden.

Badkamertjes op #38 schieten ook al op, kan je je al voorstellen hoe het er uit ziet als het helemaal af is? Op de andere foto een proefdruk van een klein stukje van het beeldmerk in de glazen afscheidingswand die in de badkamer komt…. Koninklijk overnachten in alle details.
 
Volgende week dus… is boeken mogelijk!

Planning en vooruitzicht

We blijven vasthouden aan onze planning en kijken uit naar belangrijke datums:

  • Vanaf Koningsdag (27 april): Ons boekingssysteem gaat live. Jullie kunnen dan eindelijk reserveringen maken en jullie verblijf bij Stadshotel Geertruidenberg plannen.

  • Vanaf 9 september: Het is zover! Vanaf deze datum kunnen jullie daadwerkelijk genieten van een overnachting in ons prachtig gerenoveerde hotel. We kijken ernaar uit om jullie als onze gasten te verwelkomen.

  • Op 13 september: Is de officiële opening van Stadshotel Geertruidenberg en start het monumentenweekend (het hele weekend is het hotel te bezichtigen).

Met veel liefde, mede namens Willem, Dieuwke

Wie zijn wij?

Wij, Willem en Dieuwke, zijn de mensen achter Simonis Collection in wording. Wij hebben samen eerder al in Hooge Zwaluwe een kerk (sinds 2015 Onze Kerk) en een raadhuis (sinds 2021 Ons Oude Raadhuis) herbestemd, beide uit de 2e helft van de 19e eeuw. We hebben in de jaren ontdekt dat er twee dingen de kern van ons en van onze bedrijven is geworden en dat is;

  • De mens
  • Het erfgoed

We vinden het fantastisch om een plaats te zijn voor mensen om verbinding te ervaren, te genieten, maar ook om te ontwikkelen en te groeien. We vinden het evenzo fantastisch om erfgoed een nieuw leven te geven door kansen te zien, aan te kopen, her te bestemmen en te exploiteren.

Toevallig combineren we dit alles in horeca concepten in deze gebouwen. Verbinding met de mens en het erfgoed.