welkom@simoniscollection.nl
welkom@simoniscollection.nl

Update vorderingen; Stadshotel Geertruidenberg

Projectleiding ala Willem Simonis. Te midden van muren vol met planningen, tekeningen en werkinstructies, is Willem met bestellingen bezig, offertes voor inrichtingen, kleuren kiezen, verwarmingssystemen uitdenken en ga zo maar verder. Het eind komt in zicht en dat levert altijd extra spanningen op. Meer mensen die aan het werk zijn, de vraagstukken die over de exploitatie gaan worden meer en groter en de tijd dringt. Maar goedkomen doet het! Zo hebben we toevallig afgelopen week te horen gekregen dat de exploitatievergunningen voor het hotel rond zijn! Na weer fikse toetsingen qua BIBOB en dergelijke. Top dus.

Een prachtige element in één van de toekomstige hotelkamers. De kamernamen zijn gekozen, alles heeft een prachtige eigen naam en geschiedenis. Deze kamer is de Burgemeesterskamer en die wordt vernoemd naar een burgemeester uit de (recentere) geschiedenis….. Benieuwd?

Deze kamer heeft ook al een eigen naam en wordt een ode aan alle mensen in de huidige (en vroegere) maatschappij die een ambacht uitoefenen. We kunnen onze vakmensen niet ver genoeg op een voetstuk plaatsen, die hebben we keihard nodig. Nu en in de toekomst! Leuk weetje, tijdens onze aller 1e rondleiding door het stadhuis zagen we onze naam op de balk staan van generaties geleden. Voorbestemd?

Op deze foto en de volgende zie je ineens dat we best ver zijn op sommige plekken. Maar…. we zijn ook uitgelopen op de planning. Dat is niet zo gek natuurlijk maar wel jammer. De openingsdatum voor de 1e slaapnachten is nu gezet op 9 september! De week dat ook monumentenweekend én Rondje Den Berg gepland staat, super feestelijke week dus.

Planning en vooruitzicht

We blijven vasthouden aan onze planning en kijken uit naar belangrijke datums:

  • Vanaf Koningsdag (27 april): Ons boekingssysteem gaat live. Jullie kunnen dan eindelijk reserveringen maken en jullie verblijf bij Stadshotel Geertruidenberg plannen.

  • Vanaf 9 september: Het is zover! Vanaf deze datum kunnen jullie daadwerkelijk genieten van een overnachting in ons prachtig gerenoveerde hotel. We kijken ernaar uit om jullie als onze gasten te verwelkomen.

Met veel liefde, mede namens Willem, Dieuwke

Wie zijn wij?

Wij, Willem en Dieuwke, zijn de mensen achter Simonis Collection in wording. Wij hebben samen eerder al in Hooge Zwaluwe een kerk (sinds 2015 Onze Kerk) en een raadhuis (sinds 2021 Ons Oude Raadhuis) herbestemd, beide uit de 2e helft van de 19e eeuw. We hebben in de jaren ontdekt dat er twee dingen de kern van ons en van onze bedrijven is geworden en dat is;

  • De mens
  • Het erfgoed

We vinden het fantastisch om een plaats te zijn voor mensen om verbinding te ervaren, te genieten, maar ook om te ontwikkelen en te groeien. We vinden het evenzo fantastisch om erfgoed een nieuw leven te geven door kansen te zien, aan te kopen, her te bestemmen en te exploiteren.

Toevallig combineren we dit alles in horeca concepten in deze gebouwen. Verbinding met de mens en het erfgoed.