welkom@simoniscollection.nl
welkom@simoniscollection.nl

Update vorderingen; Stadshotel Geertruidenberg

Terwijl de vergunningen voor de Schattelijn veel geduld en overleg van ons vergen, gaat het in het Stadhuis als een raket. En dat moet ook wel want over precies 6 maanden is de bedoeling dat we onze eerste overnachters kunnen verwelkomen. Dat betekent dus ook dat we voor de vergunningen van de Schattelijn nog 6 maanden hebben, want na de zomer/herfst start het bouwteam aan die kant. Met als 1e de bakkerij klaarmaken voor De Paddenstoel!

Nu eerst verder met de update van het Stadhuis. De mannen zijn echt keihard aan het werk geweest.

  • De technische ruimte is al heel ver klaar en ondanks dat er voor het zicht dan weinig is, er zit ontzettend veel werk en denk- en uitvoerwerk in de aanleg ervan. De basis straks van warmte en electra!
  • De kamers op de bovenverdieping en zolders van 32-34-36 beginnen inmiddels vorm te krijgen. Letterlijk doordat de basis van de badkamertjes, keukenblokje en bv waar TV komt duidelijk wordt, maar ook doordat er al heel veel afgegipst is en daarmee allerlei achtergrond basiswerk uit het zicht is verdwenen. Je kan al bijna dromen over overnachten in deze luxe koninklijke suites…
  • Wist je dat…. je in de bouw van een hotel gebruik maakt van roze en groene gipsplaten? De groene zijn voor de ruimtes waar vocht is (badkamers) en de roze zijn extra brandvertragend.
  • Op nr 38 (rechts van stadhuis dus als je van voren naar gebouwen kijkt) werkt de verwarming al (lekker…) én zijn ze al toe aan schilderen, dus dat is geweldige vooruitgang. Doordat de vergunningen voor 38 eerder rond waren, lopen we aan die kant ver voor op alle andere plekken. Daar is ook al gestukt bijvoorbeeld, dus zijn de groene en roze gipswanden niet meer zichtbaar! 😉
  • Op de foto ook een minder leuk nieuwswaardig puntje….. namelijk baldadige jeugd die een pur spuit kapot maken en over de stenen en gras leeg laten lopen. Wordt een paar uur schrobben…

Planning en vooruitzicht

We blijven vasthouden aan onze planning en kijken uit naar belangrijke datums:

  • Vanaf Koningsdag (27 april): Ons boekingssysteem gaat live. Jullie kunnen dan eindelijk reserveringen maken en jullie verblijf bij Stadshotel Geertruidenberg plannen.

  • Vanaf 12 augustus: Het is zover! Vanaf deze datum kunnen jullie daadwerkelijk genieten van een overnachting in ons prachtig gerenoveerde hotel. We kijken ernaar uit om jullie als onze gasten te verwelkomen.

Met veel liefde, mede namens Willem, Dieuwke

Wie zijn wij?

Wij, Willem en Dieuwke, zijn de mensen achter Simonis Collection in wording. Wij hebben samen eerder al in Hooge Zwaluwe een kerk (sinds 2015 Onze Kerk) en een raadhuis (sinds 2021 Ons Oude Raadhuis) herbestemd, beide uit de 2e helft van de 19e eeuw. We hebben in de jaren ontdekt dat er twee dingen de kern van ons en van onze bedrijven is geworden en dat is;

  • De mens
  • Het erfgoed

We vinden het fantastisch om een plaats te zijn voor mensen om verbinding te ervaren, te genieten, maar ook om te ontwikkelen en te groeien. We vinden het evenzo fantastisch om erfgoed een nieuw leven te geven door kansen te zien, aan te kopen, her te bestemmen en te exploiteren.

Toevallig combineren we dit alles in horeca concepten in deze gebouwen. Verbinding met de mens en het erfgoed.